Şilofta (Antalya Girit Mutfağı),
Daha çok loğusa kadınlara yapılan bir çorbadır. Mayasız hamur yoğrulup oklava ile açılır ve erişte gibi kesilir. Bu ince parçalar tencerede kaynayan suya atılıp haşlanır ve çorba kıvamına gelince içine şeker atılıp üstüne tarçınlı kızgın yağ dökülür. En üste dövülmüş ceviz ve badem serpilip sunulur. Loğusa kadının sütünü arttırdığına inanılır.
Popüler Yayınlar
-
Aare, Bernese alplerinde bulunan aar buzulundan doğan nehir İsviçre ' nin en uzun nehridir.Nehrin İsviçre' deki adı da doğduğu buzu...
-
Acıbalık, (Rhodeus Seiceus Amarus). Trakya, Marmara ve Karadeniz'de ağır akışlı akarsular veya göllerde yaşar. İlik balığı, Gördek, ...
-
Çıfıt, (Arapça, يهودي). Cehud, Cıfıt, Yahudi. Çıfıt, Yahudiler için kullanılan bir kelime. İbranice yahudi anlamındaki yhu...
-
Hz. İsa'nın ölümünden sonra öğretisini ve inançlarını yaymak için seçtiği 12 yardımcısıdır. İsa'nın havarilerini nasıl seçtiği ve b...
-
Farak, Eski bir ağırlık ölçüsü birimi. Farak, Batman, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılmış olan eski bir ağırlık ölçüsü birimi...
-
İğnelik, İğnelik otu, (Geraniaceae). Turnagagası, Çoban iğnesi, Leylek gagası, Leylek burnu. Dönbaba,(Erodium Cicutarium). Itı...
-
Kazaska, (Rusça) . (kaza'ska) Kaynağı Kafkasya olan ve hızlı oynanan bir halk dansı. Bir dans müziği. Kazaska, Kazak kızı sözcüğ...
-
Eğe, Kaburga, Kosta, Costae (K aburgalar) Osmanlıca, dıh. Kaburga kemiği, Gögüs kafesini oluşturan eğri kemiklerden her biri. Latin...
-
Falyanos (Balaena mistycetus) , Yunusbalığıgiller ( Delphinidae ) ailesi, yunusbalıkları ve domuzbalıklarından oluşur. 18 cins ve 62 kadar ...