Aralık, Ardanuç, Ayder,
Balcı, Ballı, Barhal, Bilbilan(Ardanuç),
Çamlıca, Çamlık,
Devtoban, Dikme, Durça, Düzenli,
Goman,
Hanlı,
Irmaklar,
İmneza, İnekli,
İntkor-Özgüven(Yusufeli),
İvet(Gürcistan sınırında),
Kafkasör(Boğa güreşi yapılan), Kapik, Karagöl, Karsnal, Keşoğlu, Kıkkırım, Kireçli, Kocakarılı, Kovahit, Kurudere,
Kocabey,
Lekoban,
Maçahel, Manatba, Meretta-Merete, Mersivan(Genya dağı eteklerinde), Meşeli, Meydancık, Mısırlı,
Oba,
Sahara(Ulusal park kapsamında), Sevahil,
Taşköprü, Taşlık,
Yanıklı, Yığılı, Yoncalı,
Zata,
Popüler Yayınlar
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Aare, Bernese alplerinde bulunan aar buzulundan doğan nehir İsviçre ' nin en uzun nehridir.Nehrin İsviçre' deki adı da doğduğu buzu...
-
Mren, Mren Kilisesi, Mren Katedrali, Müren Kilisesi. Kars'ın Digor ilçesinde bulunur. Digor bölgesinde bulunan VII. yüzyıla ait...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Aşur, Aşşur, Dövme, Hatay yöresine özgü, buğday ve etle yapılan bir yemek, Malzemeler: • 0.5 kg. aşurluk et (incik eti) • 0,5 kg. dö...
-
Arap çölü (Aldahna, Nefud ve diğer çöller) Judean çölü-İsrail Negev çölü-İsrail Zin/Sin çölü-Sina yarımadası Maranjab-İran Shingala bingala...
-
Lido, Torluk, "Lido" da denilen bir lagünü denizden ayıran kıyı kordonu. "Torluk" da denilen bir lagünü denizden a...
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...