Kibe, Kibbeh,
İşkembe dolması (Kibbeh) ve kaburga dolması Süryani mutfağına özgü leziz yemeklerdir. İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir. Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir.
Popüler Yayınlar
-
Aare, Bernese alplerinde bulunan aar buzulundan doğan nehir İsviçre ' nin en uzun nehridir.Nehrin İsviçre' deki adı da doğduğu buzu...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Çıfıt, (Arapça, يهودي). Cehud, Cıfıt, Yahudi. Çıfıt, Yahudiler için kullanılan bir kelime. İbranice yahudi anlamındaki yhu...
-
Mren, Mren Kilisesi, Mren Katedrali, Müren Kilisesi. Kars'ın Digor ilçesinde bulunur. Digor bölgesinde bulunan VII. yüzyıla ait...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Aşur, Aşşur, Dövme, Hatay yöresine özgü, buğday ve etle yapılan bir yemek, Malzemeler: • 0.5 kg. aşurluk et (incik eti) • 0,5 kg. dö...
-
Arap çölü (Aldahna, Nefud ve diğer çöller) Judean çölü-İsrail Negev çölü-İsrail Zin/Sin çölü-Sina yarımadası Maranjab-İran Shingala bingala...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Eğe, Kaburga, Kosta, Costae (K aburgalar) Osmanlıca, dıh. Kaburga kemiği, Gögüs kafesini oluşturan eğri kemiklerden her biri. Latin...