Egede yapraklı dalları sebze olarak kullanılan otsu bir bitki ... Dönbaba, İğnelik, Turnagagası,

İğnelik, (İğnelik Otu : Kavrularak yemeği yapılır. Sac böreği iç malzemesine katılır.)
Dönbaba,

Turna gagası,
Sardunyagillerden, tohumlarının ucunda turna gagasına benzer ince uzun bir uç bulunan, yaprakları güzel kokulu bir bitki, ıtır çiçeği (Geranium robertianum).

İğnelik Otlu Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler: 1 demet iğnelik otu, 3 çorba kaşığı ZEYTİNYAĞI, 3 adet soğan, 1 adet havuç, 4 adet kabak, 3 adet domates, 3 diş sarımsak, 1 adet kesmeşeker, 2 bardak sıcak su.

Hazırlanışı: İğnelik otunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ayırın. Hafifçe haşlayıp kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuçları ekleyip kavurun. 1-2 dk. sonra yarım ay şeklinde kesilmiş kabakları ve rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin. Şekeri ve iri doğranmış sarımsakları da ilave edin. Suyunu da ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. En son iğnelik otlarını da ekelyip biraz daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Popüler Yayınlar

Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı