İğnelik, (İğnelik Otu : Kavrularak yemeği yapılır. Sac böreği iç malzemesine katılır.)
Dönbaba,
Turna gagası,
Sardunyagillerden, tohumlarının ucunda turna gagasına benzer ince uzun bir uç bulunan, yaprakları güzel kokulu bir bitki, ıtır çiçeği (Geranium robertianum).
İğnelik Otlu Kabak (4 Kişilik)
Malzemeler: 1 demet iğnelik otu, 3 çorba kaşığı ZEYTİNYAĞI, 3 adet soğan, 1 adet havuç, 4 adet kabak, 3 adet domates, 3 diş sarımsak, 1 adet kesmeşeker, 2 bardak sıcak su.
Hazırlanışı: İğnelik otunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ayırın. Hafifçe haşlayıp kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuçları ekleyip kavurun. 1-2 dk. sonra yarım ay şeklinde kesilmiş kabakları ve rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin. Şekeri ve iri doğranmış sarımsakları da ilave edin. Suyunu da ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. En son iğnelik otlarını da ekelyip biraz daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Popüler Yayınlar
-
Aare, Bernese alplerinde bulunan aar buzulundan doğan nehir İsviçre ' nin en uzun nehridir.Nehrin İsviçre' deki adı da doğduğu buzu...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Çıfıt, (Arapça, يهودي). Cehud, Cıfıt, Yahudi. Çıfıt, Yahudiler için kullanılan bir kelime. İbranice yahudi anlamındaki yhu...
-
Mren, Mren Kilisesi, Mren Katedrali, Müren Kilisesi. Kars'ın Digor ilçesinde bulunur. Digor bölgesinde bulunan VII. yüzyıla ait...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Arap çölü (Aldahna, Nefud ve diğer çöller) Judean çölü-İsrail Negev çölü-İsrail Zin/Sin çölü-Sina yarımadası Maranjab-İran Shingala bingala...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Kiliçe, Kliçe, Mardin Çöreği, Mevlüt çöreği, Paskalya çöreği, Bayram çöreği, Hayat çöreği, Mardin' özgü bir çörek, Süryanilere...
-
Eğe, Kaburga, Kosta, Costae (K aburgalar) Osmanlıca, dıh. Kaburga kemiği, Gögüs kafesini oluşturan eğri kemiklerden her biri. Latin...