Bor,
Şarap, (İng. wine, Frn. du vin, Alm. wein).
İçki.
Mey, (Farsça, می, İçki, şarap).
Bade, (Farsça bâde, باده , İçki, Şarap).
Sahbâ, (Arapça, صهبا , Şarap).
Şarâb, (Arapça, شراب , Şarap).
Mül,
Rah,
Şahdaru,
Nuştaru
Çağır,
İçilecek şey.
İçki.
Hamr (Arapça, خمر ), Şarap.
İçilmesi haram olan bir içki.
Üzüm suyu, şarap (Ab-ı engûr, آب انگور ). Şarap i.ilen yere İçkievi, Meyhane (Farsça ميخانه ) denir. Sabah içilen şarap'a Arapça sabûh denir. ( صبوح ). Tortulu Şarap içen kişilere farsça dürdkeş ( دردکش ) denir. Şarap rengine meygûn (Farsça, ميگون ) denir.
Kırmızı, Beyaz ve Pembe şarap olarak çeşitlenir. Ayrıca köpüklü şarap türü de ayrıca vardır. Kırmızı üzüm içinde bulunan antioksidanın kas ve kalp fonksiyonlarını geliştirdiği için faydalı olduğu bilinir.
Şarap, üzüm veya başka meyve sularını türlü yöntemlerle mayalandırarak elde edilen alkollü bir içkidir. Genellikle üzümün fermente edilmesiyle elde edilir. Üzüm kalitesine bağlı olarak, şarap kalitesi de değişir. Yağışın az olduğu dönemlerde alınan iyi kalite üzümlerin şarabı daha lezzetlidir.
Şarap, (İng. wine, Frn. du vin, Alm. wein).
İçki.
Mey, (Farsça, می, İçki, şarap).
Bade, (Farsça bâde, باده , İçki, Şarap).
Sahbâ, (Arapça, صهبا , Şarap).
Şarâb, (Arapça, شراب , Şarap).
Mül,
Rah,
Şahdaru,
Nuştaru
Çağır,
İçilecek şey.
İçki.
Hamr (Arapça, خمر ), Şarap.
İçilmesi haram olan bir içki.
Üzüm suyu, şarap (Ab-ı engûr, آب انگور ). Şarap i.ilen yere İçkievi, Meyhane (Farsça ميخانه ) denir. Sabah içilen şarap'a Arapça sabûh denir. ( صبوح ). Tortulu Şarap içen kişilere farsça dürdkeş ( دردکش ) denir. Şarap rengine meygûn (Farsça, ميگون ) denir.
Kırmızı, Beyaz ve Pembe şarap olarak çeşitlenir. Ayrıca köpüklü şarap türü de ayrıca vardır. Kırmızı üzüm içinde bulunan antioksidanın kas ve kalp fonksiyonlarını geliştirdiği için faydalı olduğu bilinir.
Şarap, üzüm veya başka meyve sularını türlü yöntemlerle mayalandırarak elde edilen alkollü bir içkidir. Genellikle üzümün fermente edilmesiyle elde edilir. Üzüm kalitesine bağlı olarak, şarap kalitesi de değişir. Yağışın az olduğu dönemlerde alınan iyi kalite üzümlerin şarabı daha lezzetlidir.