Aksarhan,
Beyaz buğday çeşidi,
Bir çeşit tohumluk buğday.
Bir çeşit beyaz buğday.
Karasal iklimi tercih eder. Mısır ile birlikte dünya çapında ikinci en fazla ekimi yapılan tahıldır. Bunları pirinç takip eder.
Buğday; un, yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Kabuğu ayrılabileceği gibi kabuğu ile de öğütülebilir.
Buğdaylar aşağıdaki gibi sınıflandırılır.
Buğday Tanesi, Kabuk, % 12 (Perikarp-Kepek), Rüşeym,% 3 (Embriyo–cücük), Tane içi, % 85 (Endosperm-unlu kısım) olmak üzere üç kısma ayrılır.
Beyaz buğday çeşidi,
Bir çeşit tohumluk buğday.
Bir çeşit beyaz buğday.
Buğday, (Triticum),
Buğdaygiller (Poaceae) ailesinden bütün dünyada ıslahı yapılmış tek yıllık otsu bir bitkidir. Karasal iklimi tercih eder. Mısır ile birlikte dünya çapında ikinci en fazla ekimi yapılan tahıldır. Bunları pirinç takip eder.
Buğday; un, yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Kabuğu ayrılabileceği gibi kabuğu ile de öğütülebilir.
Buğdaylar aşağıdaki gibi sınıflandırılır.
- Makarnalık Buğday (Triticum Durum)
- Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum)
- Topbaş ya da Bisküvilik Buğday (Triticum Compactum)
Buğday Tanesi, Kabuk, % 12 (Perikarp-Kepek), Rüşeym,% 3 (Embriyo–cücük), Tane içi, % 85 (Endosperm-unlu kısım) olmak üzere üç kısma ayrılır.