Bosna yemek kültüründe bir çeşit baklavaya verilen ad ...

Sevdican,
Bir çeşit Baklama.
Bir çeşit Boşnak tatlısıdır Sevdican.
Bosna yemek kültürü hamur işi, et ve sebze ağırlıklıdır. 

Bir fırın tepsisinin tabanına iki kat yufka döşenir. Bu yufka baklava yufkası olmalı. Bunun üzerine pandispanya hamuru dökülür. Bol yumurtalı bu için üzerine, yine iki kat baklava yufkası döşenir. Önceden kızdırılmış fırında pişirilir. Daha sonra şerbeti katılır ve emmesi beklenir. Afiyetle yemek yakışır.

Önemli Yemekleri;
Bamja (Bamya), Saraybosna'nın en önemli sebze yemeğidir.

Bey Çorbası-Begova Çorbası, Tavuk, havuç, maydanoz, limon suyu, biber ve tuz ile yapılır.
Breskvica, Şeftali benzeri kurabiye.
Bosanski Lona, Büyük büyük doğranmış et ve sebze yemeği.
Cevabi, Izgara köfte. 
Duvec, Sebze yahnisi.
Filovana Paprika, Biber Dolması, Dolmalık biber,  pirinç, kıyma ve acı biberle yapılan dolma.
Hurmasica, hurma tatlısı, Kalburabastıya da benzer.
Itruke, Çörek. 
İşkembe Çorbası,
Kacamak, Mısır ve patates ile yapılan bir sebze yemeği. 
Kalja, Karnabahar ve et yemeği.
Klepe, İtalyan Ravolisine benzer yemek.
Livno Peyniri, Sarı bir peynir türü.
Pavlaka, bir peynir çeşidi.

Piryan, Piruhi,  
Pita, İçi peynirli, ıspanaklı, patatesli, pırasalı, bal kabaklı bir börek türüdür.
Pleskavitsa bir köfte çeşidi.
Reşediye,
Sampita bir hamur tatlısı.
Sarma,
Sevdican.
Sis Cevap (Şiş Köfte), Cevabi yemeğinin şişteyapılmış halidir.
Sitni ,
Soğan Dolma, Yoğutla çok lezzetli olur.
Şekerpare-Hurmacık .  
Teletina,
Tarhana.
Yuha - Çorba. 

Popüler Yayınlar

Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı