Kayık,
Tekirdağ, Şarköy' de yerel olarak "gacal" diye bilinen ve Trakya bölgesine Anadolu' dan ilk gelen Türklerin yaptığı soğuk olarak da yenilebilecek özellikteki "kayık" yemeği ayrı bir lezzettir.
Popüler Yayınlar
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Saffet, Arapça Safvet [ صفوت ]. Temizlik, Arılık, Saflık, Saffet, (Frn. de pureté, İng. Purity of heart ). Paklık, Halislik,
-
Arek, Areka Areka Palmiyesi, Arek Palmiyesi Seylan Kaşusu, Betel Cevizi, Betel Palmiyesi. Kaşu Arekası. Areca ...
-
Nyon, İsviçre, (CH). Lat. Confoederatio Helvetica,( İsviçre Konfederasyonu ). Kızılhaç İsviçre'de kurulmuştur. Konfederasyon 26...
-
Paris (Başkent) Anet (Şatoları ile ünlü) Bordeaux-Boulogne-Besançon Cherbourg-Cannes-Dijon La Pallice-Le Havre-Lens-Lille-Lyon Marseille-Mul...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Papağan , kıvrık gagalı , etli ve kalın dilli, parlak tüylü, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan ve sıcak yerlerde yaşayan k...