Müceddere (Mücettere),
Kilis mutfağına özgü mercimekli bulgur pilavıdır. İki ölçek bulgura bir ölçek yeşil mercimek daha önceden biraz diri kalacak şekilde haşlanır ve bulgurla pillav kıvamında pişirilir. Kişniş ve kırmızı pul biber eklenir. Bir adet kuru soğan halka halka doğranıp 4 kaşık zeytinyağında kavrulur ve pilavın üstüne dökülür.
Popüler Yayınlar
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Saffet, Arapça Safvet [ صفوت ]. Temizlik, Arılık, Saflık, Saffet, (Frn. de pureté, İng. Purity of heart ). Paklık, Halislik,
-
Arek, Areka Areka Palmiyesi, Arek Palmiyesi Seylan Kaşusu, Betel Cevizi, Betel Palmiyesi. Kaşu Arekası. Areca ...
-
Nyon, İsviçre, (CH). Lat. Confoederatio Helvetica,( İsviçre Konfederasyonu ). Kızılhaç İsviçre'de kurulmuştur. Konfederasyon 26...
-
Paris (Başkent) Anet (Şatoları ile ünlü) Bordeaux-Boulogne-Besançon Cherbourg-Cannes-Dijon La Pallice-Le Havre-Lens-Lille-Lyon Marseille-Mul...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Papağan , kıvrık gagalı , etli ve kalın dilli, parlak tüylü, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan ve sıcak yerlerde yaşayan k...