Büryan kebabı(Perive)-Avşor (Oğlak etinden yapılır)
Ayvanet(ceviz büyüklüğündeki hamurlar kızartıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenen bir yemek)
Çorti aşı ( Büyük bir tencereye kemikli etler sıralanır, salamura lahana turşusu, dövme ve su ile pişirilir.)
Tutmanç aşı (Bulgur ve et karışımıyla hazırlanan fındık büyüklüğündeki köfteler(glorik), kurut ayranıyla pişirilir. ve daha sonra erişte eklenir.)
Kılorik - Şekalok - Ciğer toplaması - Turşi aşı - Kari aşı - Katıklı dolma - Gebol
Mışefşi - Kengerli pilav - Şirin kayğanak - Mıkaşarlı pilav
Popüler Yayınlar
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Saffet, Arapça Safvet [ صفوت ]. Temizlik, Arılık, Saflık, Saffet, (Frn. de pureté, İng. Purity of heart ). Paklık, Halislik,
-
Arek, Areka Areka Palmiyesi, Arek Palmiyesi Seylan Kaşusu, Betel Cevizi, Betel Palmiyesi. Kaşu Arekası. Areca ...
-
Nyon, İsviçre, (CH). Lat. Confoederatio Helvetica,( İsviçre Konfederasyonu ). Kızılhaç İsviçre'de kurulmuştur. Konfederasyon 26...
-
Paris (Başkent) Anet (Şatoları ile ünlü) Bordeaux-Boulogne-Besançon Cherbourg-Cannes-Dijon La Pallice-Le Havre-Lens-Lille-Lyon Marseille-Mul...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Papağan , kıvrık gagalı , etli ve kalın dilli, parlak tüylü, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan ve sıcak yerlerde yaşayan k...