Büryan kebabı(Perive)-Avşor (Oğlak etinden yapılır)
Ayvanet(ceviz büyüklüğündeki hamurlar kızartıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenen bir yemek)
Çorti aşı ( Büyük bir tencereye kemikli etler sıralanır, salamura lahana turşusu, dövme ve su ile pişirilir.)
Tutmanç aşı (Bulgur ve et karışımıyla hazırlanan fındık büyüklüğündeki köfteler(glorik), kurut ayranıyla pişirilir. ve daha sonra erişte eklenir.)
Kılorik - Şekalok - Ciğer toplaması - Turşi aşı - Kari aşı - Katıklı dolma - Gebol
Mışefşi - Kengerli pilav - Şirin kayğanak - Mıkaşarlı pilav
Popüler Yayınlar
-
Şale, Chalet, Uzun saçaklı çatısı olan alçak dağ konutu.
-
Pat, Yayvan ve düz. Yassı, Basık.
-
Filariz,
-
Çin : Kung fu, Wushu, San Soo, Japon : Aikido, Katana, Karate, Koryū, Jujutsu, Naginata, Judo, Kendo, Koru-Su, Sumo Güreşi, Hindist...
-
Bor, Şarap, (İng. wine, Frn. du vin, Alm. wein). İçki. Mey , (Farsça, می, İçki, şarap). Bade, ( Farsça bâde, باده , İçki, Şarap). Sah...
-
Ümit Burnu, Afrika'nın güney ucundaki burnun adı . Güney Afrika, Cape Yarımadası'nın güneyindeki uç noktası Ümit Burnu dur. Cape...
-
Ekinokok, (Fr. échinocoque, İng. echinococcus ). Bir şerit cinsi. Tenidae familyasından şerit biçimli bir asalak. Etoburların gel...
-
Lydia Krassa Arzumanova-Madam Arzumanova(İlk bale okulu-1921) Dame Ninette De Valois (kurucu) Joy Newton (eğitmen) Ayla Dayıgil Ünal (dans...