Gaziantep yöresine özgü yemekler ve tatlılar


Abanuş Kebabı, Alinazik, Beyran Çorbası, Börkaşı
Butanya, Cartlak Kebabı, Çağla aşı, Çiğdem Aşı, Daraklı, Et kavurması (Topaç), Firik Pilavı
Kaburga Dolması, Kerebiç-Tatlı, Kölükaşı, Kömeç (Buğulama)Aşı, Kahke, Kahkı-Çörek,
Malhıtalı-Mercimekli Köfte, Maş Çorbası,
Mıcırık aşı, Mıkla-Sarımsak, yoğurt, yumurta, Mumbar Dolması, Pirinç ve pekmezle yapılan bir çorba-Munu, Muni,
Müceddere-Börek, Nişe Helvası, Nevzine,
Şıllık (akıtma)-Tatlı,
Şiveydiz-Taze sarımsak yada soğan ve etle yapılan bir yemek
Yuvarlama-Küçük köftelerle yapılan bir yemek

Popüler Yayınlar

Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı