Kalomel,
Kalomel civa(1) klorürdür, uçucu bir katıdır ve ışıkta bozunur. Işıkta veya su ile uzun süre kaynatılırsa veya HCl ile ısıtılırsa civa(2) klorür ve civa vererek bozunur. Rengi beyazdır ve altın suyunda çözünür. Eskiden, müshil ve safra akımı uyarıcısı olarak kullanılmaktaydı.
Popüler Yayınlar
-
Aare, Bernese alplerinde bulunan aar buzulundan doğan nehir İsviçre ' nin en uzun nehridir.Nehrin İsviçre' deki adı da doğduğu buzu...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Çıfıt, (Arapça, يهودي). Cehud, Cıfıt, Yahudi. Çıfıt, Yahudiler için kullanılan bir kelime. İbranice yahudi anlamındaki yhu...
-
Mren, Mren Kilisesi, Mren Katedrali, Müren Kilisesi. Kars'ın Digor ilçesinde bulunur. Digor bölgesinde bulunan VII. yüzyıla ait...
-
Aşur, Aşşur, Dövme, Hatay yöresine özgü, buğday ve etle yapılan bir yemek, Malzemeler: • 0.5 kg. aşurluk et (incik eti) • 0,5 kg. dö...
-
Arap çölü (Aldahna, Nefud ve diğer çöller) Judean çölü-İsrail Negev çölü-İsrail Zin/Sin çölü-Sina yarımadası Maranjab-İran Shingala bingala...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Eğe, Kaburga, Kosta, Costae (K aburgalar) Osmanlıca, dıh. Kaburga kemiği, Gögüs kafesini oluşturan eğri kemiklerden her biri. Latin...