Atta,
Hindistan' a özgü bir tür ekmek.
Hint ekmekleri;
Roti (bir çeşit gözleme).
Çapati-Chapatti (mayasız ekmek),
Parata (tavada katmanlı roti),
Naan (fırında pişmiş ekmek),
Puri (yağda kızartılmış hamur işi).
Paratha,
Hindistan'da ekmek yapmak için kullanılan bir çeşit hamur.
Buğday, Hindistan'da 5000 yıldır kullanılmaktadır. Besin değeri yüksek, tam tahıl unundan yapılan ekmektir. Kepekli undan da atta ekmeği yapılabilir. Bugün Atta yapmak için Hindistan'da üretilen buğdayın, yarı sert ve durum buğdayı olarak iki temel çeşidi vardır. Kısaca kırmızı sert buğdaydan, taş değirmende elle öğütülmüş undan yapılan ekmektir Atta. Yani sert buğdaydan yapılan ekmektir. Atta ekmeği için yüksek gluten tercih edilir. Genel olarak, yumuşak buğdayda sert buğdaya göre düşük gluten vardır.
Hindistan' a özgü bir tür ekmek.
Hint ekmekleri;
Roti (bir çeşit gözleme).
Çapati-Chapatti (mayasız ekmek),
Parata (tavada katmanlı roti),
Naan (fırında pişmiş ekmek),
Puri (yağda kızartılmış hamur işi).
Paratha,
Hindistan'da ekmek yapmak için kullanılan bir çeşit hamur.
Buğday, Hindistan'da 5000 yıldır kullanılmaktadır. Besin değeri yüksek, tam tahıl unundan yapılan ekmektir. Kepekli undan da atta ekmeği yapılabilir. Bugün Atta yapmak için Hindistan'da üretilen buğdayın, yarı sert ve durum buğdayı olarak iki temel çeşidi vardır. Kısaca kırmızı sert buğdaydan, taş değirmende elle öğütülmüş undan yapılan ekmektir Atta. Yani sert buğdaydan yapılan ekmektir. Atta ekmeği için yüksek gluten tercih edilir. Genel olarak, yumuşak buğdayda sert buğdaya göre düşük gluten vardır.