Kibe, Kibbeh,
İşkembe dolması (Kibbeh) ve kaburga dolması Süryani mutfağına özgü leziz yemeklerdir. İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir. Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir.
Popüler Yayınlar
-
Şamı - Tatlıca Şelaleri, Hasandere şelalesi, Deli kızın şelalesi,
-
Filariz,
-
Lydia Krassa Arzumanova-Madam Arzumanova(İlk bale okulu-1921) Dame Ninette De Valois (kurucu) Joy Newton (eğitmen) Ayla Dayıgil Ünal (dans...
-
Şale, Chalet, Uzun saçaklı çatısı olan alçak dağ konutu.
-
Çin : Kung fu, Wushu, San Soo, Japon : Aikido, Katana, Karate, Koryū, Jujutsu, Naginata, Judo, Kendo, Koru-Su, Sumo Güreşi, Hindist...
-
Kaldera, Kaldera, Latince kazan anlamına gelir. Çanak, Kazan, Çöküntü, Çukur. Kaldera, volkanik kökenli, kazan şeklinde çok ...
-
Ümit Burnu, Afrika'nın güney ucundaki burnun adı . Güney Afrika, Cape Yarımadası'nın güneyindeki uç noktası Ümit Burnu dur. Cape...
-
Maşuk, Arapça ( معشوق ). Erkek sevgili. Bu sevgili bayan olursa maşuka denir. Arapça Maşuka ( معشوقه ), Bayan sevgili. Sevgili. Sev...
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Rafadan, Rafadan yumurta, Kaynar suda kabuğu ile az pişirilmiş (yumurta), alakok. ( İng. Soft boiled ). Pişmiş, Omlet, Alakok, ...