Kibe, Kibbeh,
İşkembe dolması (Kibbeh) ve kaburga dolması Süryani mutfağına özgü leziz yemeklerdir. İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir. Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir.
Popüler Yayınlar
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Saffet, Arapça Safvet [ صفوت ]. Temizlik, Arılık, Saflık, Saffet, (Frn. de pureté, İng. Purity of heart ). Paklık, Halislik,
-
Arek, Areka Areka Palmiyesi, Arek Palmiyesi Seylan Kaşusu, Betel Cevizi, Betel Palmiyesi. Kaşu Arekası. Areca ...
-
Nyon, İsviçre, (CH). Lat. Confoederatio Helvetica,( İsviçre Konfederasyonu ). Kızılhaç İsviçre'de kurulmuştur. Konfederasyon 26...
-
Paris (Başkent) Anet (Şatoları ile ünlü) Bordeaux-Boulogne-Besançon Cherbourg-Cannes-Dijon La Pallice-Le Havre-Lens-Lille-Lyon Marseille-Mul...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Papağan , kıvrık gagalı , etli ve kalın dilli, parlak tüylü, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan ve sıcak yerlerde yaşayan k...