Ayvanet,
(4 kişilik Ayvanet yemeği)
Hazırlama Süresi : 30 dk / Pişirme Süresi : 20 dk
Gerekli Malzemeler :
5 yumurta
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı su , 2 diş sarımsak
Pulbiber, Nane, Tuz
Hazırlanışı :
Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın. Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın. Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın. Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın. Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Popüler Yayınlar
-
Firak, (Arapça فراق ). Ayrılık. Ayrılmak. Hicran. Ayrılış. Ayrılık acısı. Eskiden hasret, fürkat, firkat, Sevgiliden ayrılma. Öl...
-
Ken, Karastel, Ayeser (Maçka), Beypınarı, Çatmaobası - Çakırgöl (Maçka). Çevlik, Çiçakli, Derinoba, Düzköy, (Haçka Obası). Erik...
-
Saffet, Arapça Safvet [ صفوت ]. Temizlik, Arılık, Saflık, Saffet, (Frn. de pureté, İng. Purity of heart ). Paklık, Halislik,
-
Arek, Areka Areka Palmiyesi, Arek Palmiyesi Seylan Kaşusu, Betel Cevizi, Betel Palmiyesi. Kaşu Arekası. Areca ...
-
Nyon, İsviçre, (CH). Lat. Confoederatio Helvetica,( İsviçre Konfederasyonu ). Kızılhaç İsviçre'de kurulmuştur. Konfederasyon 26...
-
Paris (Başkent) Anet (Şatoları ile ünlü) Bordeaux-Boulogne-Besançon Cherbourg-Cannes-Dijon La Pallice-Le Havre-Lens-Lille-Lyon Marseille-Mul...
-
Ekele, Oburlar, Çok yiyenler. Pisboğazlar. "Çok yiyenler, Oburlar" anlamında eski sözcük . Çok yiyenler, oburlar, pisboğazl...
-
Korunga, Üçgül, Tirfil, (Rumca). Tırfıl, Tirfil, ( Fr. trèfle des prés, trèfle rouge, trèih violet ). Kelebekotu, Yabani yonca, Kel...
-
Apron, Uçuşu olmayan uçakların bekleme alanları . Hava alanında uçakların parklandırılmaları, akaryakıt ikmalleri, yolcu, yük, posta, kar...